YaYa pen

YAYA 3d pen

Shenzhen YAYA Technology Co. Ltd. Is een Chinese producent van 3d printers en 3d printerpennen. In 2013 brachten zij de eerste 3d pen op de markt. Op dit moment worden er 2 versies van de pen verkocht. De oudste versie is een zwarte pen die erg lelijk is. Dit zegt natuurlijk niets over de prestatie van de pen. Deze is niet slecht. Maar deze YAYA pen verdient absoluut geen schoonheidsprijs qua uitvoering.
De tweede versie is de nieuwste genoemd de YAYA V2. Deze ziet er wat betreft ontwerp al een stuk aantrekkelijker uit.

 

De nieuwste YAYA 3d pen

De YAYA V2 is in 2016 op de markt gekomen. Hij is een stuk smaller dan zijn voorganger en is verkrijgbaar in 4 kleuren: geel, wit, zwart en paars. De pen weegt 45 gram. Deze pen kan zowel met ABS als PLA filament werken. De dikte van het te gebruiken filament is standaard, nl. 1,75 mm. YAYA levert ook hun eigen filamenten. Hierbij zit ook een ‘glow in the dark’ serie.
De YAYA 2V heeft een Oled display waarop de temperatuur en het type filament zijn af te lezen. De 3d pen kan worden aangesloten op een powerbank, zodat er overal en altijd mee gewerkt kan worden.
De nozzle ( de punt) van de pen kan eenvoudig worden gedemonteerd, zodat deze eenvoudig kan worden schoongemaakt of vervangen. De snelheid waarmee het filament door de pen wordt gevoerd, is traploos instelbaar. Met een dubbelklik kan het filament worden in- en uitgevoerd.
 

De uitvoering van de YAYA pen

Bij de nieuwste generatie 3d pennen zie je steeds smallere versies. Dit is bij YAYA ook het geval, al zijn er smallere merken op de markt. Wat opvalt is dat de pen nog steeds in plastic is uitgevoerd. Bij de nieuwste soorten pennen zie je dat de behuizing van metaal is. Dat maakt de pen minder kwetsbaar.

YaYa Video