XYZprinting

XYZprinting 3d pennen

In 2013 werd XYZprinting opgericht met als doel het produceren van 3d printers. Het bedrijf is gevestigd in Taiwan en is wereldwijd bekend geworden met de 3d printer Da Vinci. Uiteraard volgde de 3d printerpen snel. Zij bieden in hun assortiment slechts één 3d pen; deze heet ook de Da Vinci.

 

XYZprinting 3d pen Da Vinci

Deze 3d printerpen is nogal log om te zien, maar heeft ook een behoorlijk gewicht, nl. 70 gram. De nozzle diameter is 0.8 mm, het filament 1.75 mm. De nozzle van de Da Vinci is gemaakt van metaal. De meeste andere 3d pennen hebben een nozzle van keramiek, maar deze kan makkelijker breken.

 

De pen is eenvoudig uitgevoerd.
Met deze pen kan alleen worden gewerkt met PLA filament. Opvallend is het feit dat de doorvoersnelheid van het filament niet kan worden geregeld. Dit geldt ook voor de temperatuur. De pen werkt echter snel en dat is prettig. Maar de snelheid heeft ook een nadeel; de nozzle kan sneller verstoppen. Zoals alles aan deze pen eenvoudig is, is de pen ook alleen te koop in de kleur oranje. Voor zover wij hebben kunnen nagaan levert XYZprinting geen eigen filamenten.


Eenvoud

De XYZprinting 3d pen is wars van accessoires of bijzonderheden. Het is een stevige pen die doet wat hij moet doen. 

Video XYZ Da Vinci