Sunlu

Sunlu 3d Pennen

Het bedrijf Sunlu is gevestigd in de Chinese stad Zhuhau in de high-tech zone. Het bedrijf is opgericht in 2013 en ontwikkelt, produceert en verkoopt 3d pennen, filamenten en 3d printers.
Momenteel heeft Sunlu twee modellen 3d printerpennen in het assortiment: de Sunlu III (Sunlu-300) en de Sunlu IV (Sunlu-400). De pen wordt ook zonder merknaam verkocht.

 

De Sunlu-300

De Sunlu pen is een ergonomisch gevormde pen waardoor hij prettig is vast te houden. Hij is in 4 kleuren verkrijgbaar: wit, zwart, groen en blauw en weegt 55 gram.
De pen is voorzien van een LCD-schermpje waarop het te gebruiken soort filament, de doorvoersnelheid van het filament en de temperatuur is af te lezen. De pen heeft 8 doorvoersnelheden. De pen is dus voor zowel ABS als PLA filament geschikt. Net als vrijwel alle 3d pennen is het filament 1,75 mm dik en is de nozzle diameter 0,7 mm. Bij de aanschaf van de pen wordt er 3 meter PLA filament en 3 meter ABS filament meegeleverd. Dit filament zit niet op rolletjes maar zit in een box in de vorm van sticks. In elke verpakking zitten 6 verschillende kleuren, wat nogal beperkt is als je dit afweegt tegenover andere 3d pennen.

 

 

De Sunlu-400

De Sunlu-400 heeft andere eigenschappen dan de Sunlu-300 en heeft ook een andere look. Hij is wat lichter, nl. 49 gram. Verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart, roze, kristal en transparant. Het grootste verschil met de 300 versie is dat je met de 400 alleen kunt werken met PLA filament. Wat ook opvalt is dat deze pen slechts één grote, langwerpige knop heeft voor de doorvoer van filament en niet is voorzien van een display. De nozzle is van keramiek.
In tegenstelling tot de 300 kan de 400 worden aangesloten op een powerbank. Dit betekent dat je overal en wanneer je maar wilt met deze 3d pen aan de slag kan. De pen wordt geleverd met 6 meter PLA filament.