MyRiwell

MyRiwell 3d Pennen

De MyRiwell 3d printerpennen worden ontwikkeld en geproduceerd in Hong Kong onder de hoed van MyRiwell Group. Deze organisatie ontwikkelt sinds 1996 elektronische artikelen voor medische, huishoudelijke, communicatieve en verkeerstoepassingen. De groep heeft zich gespecialiseerd in artikelen ten behoeve van de maakindustrie en produceert onder andere modelvormen, mallen, gietvormen en matrijzen. De MyRiwell Group is een wereldwijde onderneming die zowel haar producten onder de eigen naam als onder andere merknamen in vele landen verkoopt.

 

De MyRiwell printerpen

De MyRiwell Group produceert ook 3d printers en printerpennen. In Nederland kennen we de pennen onder hun eigen naam MyRiwell, maar in Amerika worden de printers en pennen geleverd onder de naam Scribbler en in Duitsland zijn hun producten bekend onder de naam Freesculpt 3D. Omdat Duitsland hoge eisen stelt aan de kwaliteit van elektronische apparaten, moeten de pennen voldoen aan het Tüv keurmerk en CE-keurmerk. De 3d pennen van MyRiwell zijn dus van goede kwaliteit. De pennen zijn zo’n 3 jaar op de markt en inmiddels goed doorontwikkeld.

 

Het nieuwste MyRiwell model 2017

We hebben de nieuwste MyRiwell Professional 3d pen onder de loep genomen. Deze pen valt onder de 3e generatie 3d pennen. Het eerste wat opvalt aan deze pen is dat deze kan werken met zowel ABS als PLA filament. Dit is voor de huidige generatie pennen eigenlijk ook wel gebruikelijk. Zoals we bij andere merken ook zien, is deze pen smaller dan de vorige versies en dit zorgt ervoor dat de pen beter in de hand ligt. De MyRiwell Professional kan worden aangesloten op een powerbank door middel van een usb connector. Zo kan je overal en altijd met de pen werken. Wat ook opvalt is de snelheidsregelaar die de snelheid van de doorvoer van het filament regelt. Deze MyRiwell heeft 8 snelheden, van uiterst langzaam (1) tot snel (8). De diameter van de printerkop is kleiner dan gebruikelijk, nl. 0,6 mm. Dat zorgt ervoor dat je nauwkeuriger met de pen kunt werken.

MyRiwell Video