Lix 3d

Lix 3d Pennen

De Lix 3d pen is de kleinste 3d pen ter wereld. Het heeft een jaar geduurd voordat de pen op de markt verscheen, maar om te zien is het een prachtig technisch hoogstandje. De Engelse fabrikant heeft met deze pen de DIA Excellence award 2016 gekregen. Maar daar is de prijs ook naar. Ook zijn deze 3d pennen niet altijd even makkelijk verkrijgbaar.
 


De Lix 3d pen; één uitvoering

Zoals we dat bij de andere merken vaak zien, heeft de Lix maar één versie. De pennen worden verkocht in de zwarte kleur of de grijze matte kleur. Dus er valt niet veel te kiezen.
Het design is echter uitzonderlijk te noemen, want de pen is niet dikker dan een standaard pen. Het heeft een aluminium behuizing dat het binnenwerk goed beschermt. Door de prijs wordt deze pen veelal aangeschaft door professionals, zoals architecten en designers.
De opwarmtijd van de Lix 3d pen is ongeveer 1 minuut. Via een led indicator kan je zien of de pen op temperatuur is. De 3d pen van Lix heeft 2 knoppen om de snelheid van de doorvoer van 3d pen filament mee te regelen.
De pen werkt alleen met PLA filament. Deze keuze is bewust, omdat Lix ook heeft gelet op het gebruik van de juiste materialen. PLA is een natuurlijk filament, in tegenstelling tot ABS wat aardolie als basis heeft. Zodra PLA smelt, komt er een zoetachtige geur vrij.
Lix verkoopt ook zijn eigen merk filament. De kleuren zijn echter beperkt. In een verpakking zitten 40 sticks van 20 cm in verschillende kleuren, incl. transparante versies.

 

De levering van Lix 3d pennen

We komen de Lix 3d pen niet bij veel verkopers van 3d pennen tegen. De pen is weliswaar ook rechtstreeks te bestellen bij Lix U.K., maar de levertijd is 1 tot 2 weken. Zoals wij al vermeldden is de pen vrij duur. Voor hobbyisten waarschijnlijk te duur. Maar het heeft wel een uitzonderlijke vormgeving.