CoLiDo

CoLiDo 3d pennen

CoLiDo is onderdeel van Print-Rite, een organisatie die wereldwijd 3d printers en 3d pennen ontwikkelt en verkoopt. Print-Rite is gevestigd in Hong Kong en richtte CoLiDo op aan het einde van 2015.
Het assortiment van CaLiDo bestaat nu nog uit één versie van een 3d pen. De ontwikkeling van deze printerpen is voortgekomen uit de printers die worden gefabriceerd.

 

CoLiDo: goede kwaliteit, maar enigszins prijzig

De CoLiDo beschikt over alle functionaliteiten waar een huidige 3d pen aan moet voldoen. Je kan met een CoLiDo zowel werken met ABS als met PLA filament. De pen stelt automatisch de temperatuur in voor het gekozen filament, Ook is de doorvoersnelheid in te stellen. De nozzle, de hete printkop, kan naar binnen worden gedraaid en dat is handig.
De pen is relatief smal. Hij is alleen verkrijgbaar in de kleur grijs.
De filamenten die je meegeleverd krijgt of wilt nabestellen zitten niet op een rolletje, maar zitten in de vorm van sticks in een buisje. De kleuren zijn beperkt. Wel is er een houtlook filament te koop. Bij de aanschaf krijg je ook een nozzle reiniger meegeleverd.

 

Meer informatie

Informatie van de fabrikant CiLiDo is digitaal te vinden. Alles is wel Engelstalig, dat kan dus problemen opleveren. Via de website www.colido.com kan je tekeningen van modellen downloaden. Ook de gebruiksaanwijzing is in het Engels.

CoLiDo Video