3Doodler

3Doodler Pennen

Dit is de allereerste 3d printerpen die er op de markt kwam. De 3Doodler pen was een enorme hype en al snel volgden vele fabrikanten met een eigen versie van de printerpen.
De 3Doodler versie 1 heeft in 2015 plaats gemaakt voor een nieuwere versie; de 3Doodler 2.0. Het verschil tussen beide pennen is enorm. Alleen al het design is compleet anders. De nieuwe versie is maar liefst 75% smaller en de pen is niet meer van plastic, maar van aluminium. Ook is het binnenwerk aanzienlijk verbeterd. Laten we eens beter gaan kijken naar die nieuwe versie 3Doodler 2.0.

 

 

De 3Doodler 2.0.

Zoals we al zeiden is de pen aanzienlijk verbeterd qua design. Doordat de pen aanzienlijk smaller is, ligt deze veel beter in de hand. Zeker nu we uit ervaring weten dat 3d pennen zeer populair zijn bij kinderen, en die hebben kleine handjes!
De doorvoersnelheid van het filament was in de eerste versie wat aan de hoge kant. Deze nieuwe versie is in dat opzicht verbeterd door de snelheid te verlagen. Ook het gewicht van de pen is 50% lager. Door de aluminium behuizing kan de pen beter tegen een stootje.
De pen is geschikt voor zowel ABS filament als PLA filament. Wat ons eigenlijk vaak opvalt is dat het lastig is om te zien hoeveel filament er nog in de pen zit als je bijna aan het einde bent. Daarom zie je ook al versies van transparante 3d pennen waarbij je wel kunt zien hoeveel filament er nog in de pen zit.

 

Wat wordt er meegeleverd

I de verpakking van de 4Doodler 2.0 printerpen zit naast de pen zelf een adapter, schoonmaakmiddel, een printerkopsleutel en een kleine schroevendraaier. De bijgevoegde handleiding is in het Engels, dat is niet voor iedereen te begrijpen. Verder zit er een klein startpakketje filamenten bij, zowel ABS als PLA.
Let bij aanschaf op de garantievoorwaarden en de mogelijkheid voor service en support.