3d Tech

3DTECH 3d Pennen

We hebben het echt geprobeerd, maar de fabrikant van deze 3d pen is niet met zekerheid te achterhalen. In principe is dit ook niet nodig, zolang de leverancier waar u deze 3d pennen koopt (of heeft gekocht) goede garantievoorwaarden en snelle support en service levert. Informeer ook naar een Nederlandse handleiding.
 

De 3DTECH v4 zonder display

Dit model is in 2016 geïntroduceerd door 3DTECH. Het is een basismodel, maar er kan wel met ABS en PLA filament worden gewerkt. De pen is bij aanschaf óf ingesteld op PLA óf ABS, maar je kan dit zelf aanpassen door middel van een schroefje. Niet erg handig en ook niet nauwkeurig in te stellen.
Verrassend is wel dat deze basic pen wel aangesloten kan worden op een powerbank door middel van een USB aansluiting. Een powerbank werkt als een batterij, zodat je overal met de pen kunt werken.
De nozzle is van keramiek en heeft een diameter van 0,7 mm.
Deze pen is in vele kleuren te koop.

 

De 3DTECH v4 met Oled display

Ook deze 3d pen is door 3DTECH in 2016 op de markt gebracht. Het verschil met de hierboven beschreven 3d pen is dat deze pen van een display is voorzien. Op de display is de temperatuur en de snelheid van de doorvoer van het filament in te stellen. Verder kan je aangeven of je PLA of ABS filament gaat werken. Wel adviseren wij cleaning filament te gebruiken tussen de wisseling van ABS naar PLA en andersom. De nozzle kan nl. gaan verstoppen. Overigens zijn er losse nozzles te koop voor dit type pen.
De doorvoersnelheid is dus eenvoudig in te stellen, ook kan het filament automatisch op een bepaalde snelheid worden doorgevoerd.
De pen weegt slechts 38 gram en kan ook op een powerbank worden aangesloten.

 

De 3DTECH v5 luxury edition

De nieuwste versie is de 3DTECH v5 (versie 5) pen: model 2017. Deze pen is zeer smal en heeft een metalen behuizing. De pen is zowel geschikt voor ABS als PLA filament. Stel het soort filament in en de pen zorgt automatisch voor de juiste temperatuur. De doorvoersnelheid kan ingesteld worden op langzaam, normaal en snel.
De diameter van de nozzle is kleiner, nl. 0,6 mm.
De gebruiksaanwijzing van deze pen is in het Engels. Bij aanschaf wordt PLA testfilament meegeleverd.