3d Simo

3DSimo

De fabrikant van deze pen 3dSimo, levert op dit moment slechts een versie: de 3DSimo Mini. Over de fabrikant zelf kunnen wij weinig informatie vinden. Maar waar het bij deze pen om gaat is dat deze niet alleen als 3d pen dienst kan doen, maar ook kan solderen, snijden en branden. Een multifunctioneel apparaat dus. Door het vervangen van de nozzle bouw je als het ware de pen om naar een snijbrandertje of soldeerpen.

 

De kenmerken van de 3DSimo

Met deze 3d printerpen kan je dus veel meer doen dan alleen een model maken. Het uiterlijk van de pen ziet er ook heel anders uit dan je gewend bent van een 3d printerpen. Hij is plat waardoor de pen anders in de hand ligt dan bij een rond model.
De punt van de pen kan een temperatuur van 490 graden bereiken binnen 10 seconden. Deze hoge temperatuur is nodig voor de andere toepassingen zoals solderen.
De 3DSimo is geschikt voor vele typen filament. Naast de gebruikelijke ABS en PLA filamenten kan je met deze pen ook werken met bijvoorbeeld filamenten die een model een heel bijzonder uiterlijk kunnen geven. Bijvoorbeeld filament met een houtlook, een metalen look of een carbon look. Koop je deze pen, dan krijg je automatisch 3 proeffilamenten erbij: ABS, PLA en Hips.
De pen kan worden aangesloten op een powerbank, zodat deze overal kan worden gebruikt.

 

Als je meer wilt dan 3d printen

Met de 3DSimo kan je bijvoorbeeld prachtige maquettes maken dankzij de schuinsnijder die je op de pen kan zetten. Maar je kan er ook reparaties mee uitvoeren en andere materialen gebruiken met deze pen. Ook de aansturing van deze pen is anders dan je mag verwachten van een 3d pen. Via een mobiele app kan je de temperatuur instellen of de snelheid waarmee het materiaal door de pen moet worden gevoerd opgeven.  Ben je ge├»nteresseerd in deze pen, laat je dan eerst goed informeren over de mogelijkheden.

3d Simo Video